Vruchtenblokjes

Onderstaande receptuur is voor het vervaardigen van vruchtenblokjes.

Bereiding Pecca 84

Los de Pecca 84 op in het fruit of sap. Dit geheel langzaam aan de kook brengen. Zodra het begint te koken langzaam suiker toevoegen. Daarna de massa 2 minuten inkoken. Haal de pan van het gas en voeg het zuur toe. Roer de massa rustig door en vervolgens kunt u gaan uitgieten. Na 6 uur kunt u het product lossen en het in blokjes snijden. Vervolgens door de fijne Castor suiker halen. 24 laten drogen nadat het door de suiker is gehaald.

Basisbenodigdheden Pecca 84:

2000 gram vers fruit of sap
500 gram Pecca 84
4000 gram suiker
75 gram Konsalin vruchtenzuur


Voor het produceren van vruchtenblokjes gebruikt u een pan met een dikke bodem. Voeg fruitvocht of puree en Pecca en breng dit langzaam aan de kook. Wanneer de zijkanten beginnen te koken kunt u de suiker eraan toevoegen. Zodra het toegevoegd is dit geheel 2 minuten doorkoken en vervolgens laat u dit uitborrelen. Zodra deze stappen zijn uitgevoerd kunt u dit in een plaat (met randen) gieten welke u 12 uur laat staan en volgens kunt u lossen en deze snijden. De blokjes kunt u door de castor suiker halen. 
 

Fruit blokjes - Receptuur voor plaat 60 x 40cm
420 gram water 
1250 gram diepvries fruit 
420 gram Pecca 
3325 gram suiker 
82 gram zuur 
3 gram sinaasappel rasp 

Vruchtenblokjes Citroen
1600 gram Water
540 gram Pecca  
65 gram Konsalin 
270 gram Compound (citroen) 
4000 gram Suiker 
 
 
pecca.jpg