Le Miroir de Loire of Miroir Charentais

Financier

250 g boter
300 g suiker
5 g zout
200 g amandelpoeder
300 g eieren
80 g bloem
70 g Cointreau ® 60% Concentraat

totaal gewicht 1205 gram

Draai de boter mals in een beslagkuip van de klopper-mengelaar,met behulp van het palet. Voeg de suiker toe, het zout en het amandelpoeder. De eieren stelselmatig toevoegen en vervolgens schuimig roeren gedurende 15 minuten. De kuip uit de machine nemen en er de gezeefde bloem en de Cointreau® Conc. zorgvuldig doorspatelen. In aluminium vormpjes spuiten van 10 cm doormeter en 2 cm hoogte. In een ventilatieoven bakken op 170°C (190°C in een vloeroven), gedurende +/- 20 minuten. Goed laten afkoelen vooraleer te ontvormen. Bewaren voor de afwerking.

 

Cointreausiroop

250 g siroop 30°B
100 g Cointreau ® 60% Concentraat

totaal gewicht 350 gram

samen mengen

Glacage 

20 g Cointreau ® 60% Concentraat
20 g water
180 g bloemsuiker

totaal gewicht 220 gram

samen mengen en licht verwarmen

Afwerking

De afgekoelde gebakjes afglanzen met warme afdekgelei en vervolgens met de glacage. 
Decoreren met gekonfijte sinaasschil

Variatie “Miroir Charentais”

Vervang de Cointreau ® 60% Concentraat in het recept door Cognac Remy Martin ® 50% Vol.
Decoreren met een aander soort gekonfijt fruit

 

Miroir-de-Loireweb.jpgFinancierbeeld.jpg

Dit heb je nodig

Totaal: € 121,44
Alles in winkelwagen

De producten worden toegevoegd aan de winkelwagen...

Alle bovenstaande producten zijn toegevoegd aan de winkelwagen.