Hartige Tartelette met Zeekraal Risotto

Ingrediënten:

25 hartige Tartellettes 5,3 cm 

2 hele Yuzu

2 eetlepels kappertjes

3 eetlepels fijngesneden groene olijven

4 eetlepels sjalotten (gesnipperd)

1 theelepel verse peterselie (fijngesneden)

3 eetlepels witte balsamicoacijn

2 eetlepels sjalotten (gesnipperd)

7 eetlepels olijfolie

1 theelepel verse knoflook

6 eetlepels olijfolie

1/2 liter kippen- of groetenbouillion

150 gram risotto

150 mililiter witte wijn

220 gram zeekraal

Parmazaanse kaas (geraspt)

2 eetlepels slagroom

Kofffie op de rand ter decoratie

 

Vinaigrette:

Kappertjes, olijven, 1 deel van de ui, peterselie en limoen rasp. Voeg wat limoensap, olijfolie en balsamicoazijn toe.

 

Risotto:

Fruit de ui en de knoflook in een pan en voeg de risotto toe. Roer gedurende een aantal minuten goed door. Voeg de witte wijn toe. Zodra het is opgenomen voeg de bouillon in delen toe.

Haal de topjes van de zeekraal en snij de rest in fijne stukjes. Wanneer de risotto klaar is voeg je de Parmazaanse kaas, boter en slagroom toe. Vervolgens voeg je de zeekraal toe en breng je het geheel op smaak met de vinaigrette.

Door: Boudewijn Nijmijer (Dutch Pastry Team)

 

zeekraal1.jpgzeekraal2.jpg