It takes two to mango

Samenstelling

1) Chocoladebeslag

2) Kaneelkroepoek

3) Mangocompote

 

1) Chocoladebeslag

250 g ei
130 g eidooier
300 g Steensma hazelnootspijs
360 g Debic banketbakkersboter creme
360 g pure chocolade 
150 g bloem

Chocoladebeslag werkwijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter en los er de gehakte chocolade in op. Klop de hazelnootspijs, eieren en de eidooier luchtig. Giet het chocoladeboter mengsel op het ei en meng rustig door. Zeef de bloem en spatel de bloem erdoor. Giet het beslag in een spuitzak.


2) Kaneelkroepoek
50 g tapiocameel
150 g bloem
75 ml kokosmelk
50 g ei
5 g kaneel

Kaneelkroepoek werkwijze

Spatel alle ingredienten met elkaar. Kneed met de hand goed door. Verpak het deeg in plasticfolie en vries in tot het deeg goed stevig is. Verwarm het frituurvet tot 180°C. Snijd flinter dunne plakjes. Frituur de kroepoek circa 1 minuut en laat uitlekken op keukenpapier. 

Bestrooi de kroepoek met poedersuiker.


3) Mangocompote

1 Fruit Life mangoblokjes ( ± 300 gram )
60 g Fruit Life mangopuree 
20 g Cointreau ® 60 % Concentraat 
20 g kristalsuiker


Mangocompote werkwijze

Breng de mangoblokjes met de mangopuree, Cointreau  concentraat en suiker aan de kook tot een compote.

 

Extra nodig: 

Choc. kaneelstokjes   
Atsinacress ( Koppert Cress )

Ittakestwo.jpgIttakestwo2.jpgIttaketwoTop.jpg