Misses Choux from Brittany

Samenstelling

1) Bretons deeg

2) Soesenbeslag

3) Cremeux van bosfruit

 

1) Bretonse deeg

40 g eidooier
120 g bloem
4 g bakpoeder
1 g zout
80 g kristalsuiker
80 g Debic banketbakkersboter constant

Bretonse deeg werkwijze

Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eidooiers luchtig met een garde. Meng de bloem met de bakpoeder, zout en suiker. Wissel in de planeetmenger de vlinder voor de garde en meng het bloemmengsel erdoor. Meng als laatste de zachte boter erdoor.

 

2) Soezenbeslag

300 g volle melk
150 g Debic banketbakkersboter Cake Gold
mespunt zout
mespunt suiker
150 g bloem
300 g ei

Soezenbeslag werkwijze

Breng de melk met de boter, suiker en het zout aan de kook. Voeg de bloem toe aan de melk. Meng de bloem door en gaar tot de bloem begint te zweten. Laat het beslag kort afkoelen en spatel de eieren er stuk voor stuk door. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond.

 

3) Cremeux van bosvruchten

250 g Fruit Life bosvruchtenpuree 
75 g suiker
75 g eidooier
75 g ei
75 g Debic Banketbakkersboter Creme
4 g gelatine

Bosvruchtencremeux werkwijze

Kook de puree op. Voeg de suiker, eidooier en ei toe en gaar tot 82 graden. Voeg de gelatine toe. Koel nu terug naar 45 graden en voeg de zachte boter toe.

Afwerking : Cassis creme de cassis en rode (bos)vruchten

MissBij.jpgMissBio.jpg