Hartige Tartelette met Zeekraal Risotto
Ingrediënten:
25 hartige Tartellettes 5,3 cm
2 hele Yuzu
2 eetlepels kappertjes
3 eetlepels fijngesneden groene olijven
4 eetlepels sjalotten (gesnipperd)
1 theelepel verse peterselie (fijngesneden)
3 eetlepels witte balsamicoacijn
2 eetlepels sjalotten (gesnipperd)
7 eetlepels olijfolie
1 theelepel verse knoflook
6 eetlepels olijfolie
1/2 liter kippen- of groetenbouillion
150 gram risotto
150 mililiter witte wijn
220 gram zeekraal
Parmazaanse kaas (geraspt)
2 eetlepels slagroom
Kofffie op de rand ter decoratie
Vinaigrette:
Kappertjes, olijven, 1 deel van de ui, peterselie en limoen rasp. Voeg wat limoensap, olijfolie en balsamicoazijn toe.
Risotto:
Fruit de ui en de knoflook in een pan en voeg de risotto toe. Roer gedurende een aantal minuten goed door. Voeg de witte wijn toe. Zodra het is opgenomen voeg de bouillon in delen toe.
Haal de topjes van de zeekraal en snij de rest in fijne stukjes. Wanneer de risotto klaar is voeg je de Parmazaanse kaas, boter en slagroom toe. Vervolgens voeg je de zeekraal toe en breng je het geheel op smaak met de vinaigrette.
Door: Boudewijn Nijmijer (Dutch Pastry Team)