The store will not work correctly when cookies are disabled.
Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken.Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Voor dit exclusieve kerstrecept brengt Femke van der Muuren haar wedstrijdervaring uit de Dutch Pastry Awards naar de keuken van Vipam International.
Deze taart is niet alleen een plaatje om te zien met haar gelaagde opbouw, glanzende afwerking en subtiele decoratie maar ook verrassend in smaak. De combinatie van Cointreau kersen, romige chocolade, zachte specerijen en een knapperige twist zorgt voor een harmonieus geheel dat perfect past bij een feestelijke winterdagen.
Vul een taartring of -vorm van 16-18 cm voor de helft met kaneelmousse.
Druk het brownie interieur er op zijn kop in.
Druk de bretonse koek erop.
Bevries de taart. In een normale vriezer minimaal een nacht of in de shockvriezer een aantal uur.
Haal de bevroren taart uit de vorm en giet er warme glaçage over (38˚ C).
Schraap de onderkant af met een paletmes en zet de taart op een taartkarton.
Spuit een Saint Honoré vorm voor een klein deel in met overige kaneelmousse en bevries deze. Spuit deze bevroren af met witte chocolade voor een velours effect.
Strijk 2 banderollen van 57 cm in met chocolade. Zet deze om een taartring en laat ze uitharden. Druk deze in witte chocolade en daarna in kokos.
Snijd ook het groene biscuitbandje op 57 cm en zet deze om de taart heen.
Plaats de witte decoratie op de taart en werk deze af met bladgoud.