Bakkerij en patisserie recepten

Recepten bekend van Bakkersvak & IJs-vak 2025

De eerste recepten die je hier ziet, zijn speciaal samengesteld voor het najaar. Ze sluiten aan bij de smaken en beleving van dit seizoen en geven je nieuwe ideeën om jouw assortiment extra aantrekkelijk te maken.

Bij Vipam vind je een variatie aan recepten die laten zien wat er mogelijk is met vakmanschap en creativiteit. Sommige zijn ontwikkeld door onze eigen chefs, andere komen van leveranciers waarmee we samenwerken. 

De eerste recepten die je hier ziet, zijn speciaal samengesteld voor het najaar. Ze sluiten aan bij de smaken en beleving van dit seizoen en geven je nieuwe ideeën om jouw assortiment extra aantrekkelijk te maken.

Herfsttaartje

Warm kruidig en zacht romig: dit herfsttaartje omarmt de smaken van het seizoen met volle charme. De smeuïge banaanmousse smelt samen met de nootachtige diepte van hazelnootbiscuit. 

Lekkers van de Sint

Een speciaal gebakje voor pakjesavond. Dit eenpersoonsgebakje is opgebouwd uit een krokante Bretonse koekbodem met daarop frisse citrus crèmeux en een romige kaneelmousse. De smaken vullen elkaar prachtig aan.

Witte Kerst taart

Deze taart van Femke van der Muuren is niet alleen een plaatje om te zien met haar gelaagde opbouw, glanzende afwerking en subtiele decoratie maar ook verrassend in smaak. 

Sinaasappel Cointreau brood

Feestelijk rozijnen noten sinaasappel Cointreau brood. Ontwikkeld voor klanten van Vipam door Hiljo Hillebrand.  

Marsepeinbroden

Marsepein weeggoed is een klassieker in het Sinterklaasassortiment. Herkenbaar, feestelijk en geliefd bij elke zoetekauw. Dit recept voor marsepeinbroden is eenvoudig te maken en levert mooie ambachtelijke en onderscheidende producten op.

Een blokken overzicht van items voor allerlij doeleinden in te vullen.

We delen graag een variatie aan recepten met je. Sommige zijn ontwikkeld door onze eigen chefs, andere zijn aangeleverd door onze leveranciers. Zo krijg je steeds nieuwe inspiratie uit verschillende keukens. 

Solar

De combinatie van hazelnoot, yoghurt en sinaasappel zorgt voor een unieke smaakexplosie. Het Solar recept is ontwikkeld door Kiki Suijkerbuijk van het Dutch Pastry Team. 

Strawberry Mint Bubble

Muntbiscuit en -room gecombineerd met aarbeiencremeux zijn de basis van deze eyecatcher. 

Citrus tartelette

Een fris recept met een vulling van citrus cremeux, de vulling is verwerkt in de nieuwe HUG flower vegan tartelette. 

Financier 

Een klassiek recept maar dan met een kleine toevoeging van Cointreau 60%. 

Chocolade Mousse

Dit chocolade konijn gemaakt van chocolade mousse recept is een leuke manier om het paasfeest nog specialer te maken. Het ziet er schattig uit en smaakt ook nog eens geweldig!

 Onderstaande 6 bolgebakjes hebben wij gepresenteerd tijdens de Bakkersvak & IJs-vak 2025. 

Mango Kokos Passievrucht

Een zomers recept met een vulling van mango en passievrucht. Bij de cremeux is de smaak Pina Colada toegevoegd. 

Chocolade

Een recept waarin Pure Chocolade 65% van Felchlin is verwerkt. En een krokante vulling met een smaakcobinatie van amandel en peer. 

Appel Kiwi 

Een recept met verse vanille, kiwi en appel purree.

Violet 

Een mooi kleurrijk gebakje met een mousse vulling van vijg en frambozen puree van Ponthier. 

Framboos Yoghurt

Een recept met witte chocolade van Felchlin gecombineerd met Babbi yoghurtpoeder. 

Karamel

Een recept met 100% hazelnoot pasta van Babbi en een glacage van karamel Norte Eurocao Springel.  

IJs recepten

Summer Spritz

Met dit ijsrecept tover je die klassieke aperitivo-ervaring om tot een verrassende gelato-variant – perfect als zomerspecial in je vitrine.

Citroen Sorbet

Maak in een handomdraai een heerlijk fris citroen sorbetijs met Babbi FruttaFrutta Limone.

Free From Dubai Chocolate

Een vegan, lactose en suikerarm ijsrecept. Gemakkelijk om te maken en geheel in Dubai stijl met Kadayif als afwerking.