Recepten

Recepten bekend van Bakkersvak & IJs-vak 2025

 Onderstaande 6 recepten zijn ontwikkeld door Femke van der Muuren en hebben wij gepresenteerd tijdens de Bakkersvak & IJs-vak 2025.

Heeft u interesse in de recepten, klik op het recept en print deze uit.  

Hazel-Haze

De Hazel Haze is een uitbreiding van de hazelnootdecoratie die Serena van Breukelen heeft ontwikkeld voor het taartje waarmee zij de Dutch Pastry Award heeft gewonnen.   

Witte Kerst taart

Deze taart van Femke van der Muuren is niet alleen een plaatje om te zien met haar gelaagde opbouw, glanzende afwerking en subtiele decoratie maar ook verrassend in smaak. 

Sinaasappel Cointreau brood

Feestelijk rozijnen noten sinaasappel Cointreau brood. Ontwikkeld voor klanten van Vipam door Hiljo Hillebrand.

Mango Kokos Passievrucht

Een zomers recept met een vulling van mango en passievrucht. Bij de cremeux is de smaak Pina Colada toegevoegd. 

Financier met Countreau

Een klassiek recept maar dan met een kleine toevoeging van Cointreau 60%. 

Citrus tartelette

Een fris recept met een vulling van citrus cremeux, de vulling is verwerkt in de nieuwe HUG flower vegan tartelette. 

Karamel-Hazelnoot gebakje

Een recept met 100% hazelnoot pasta van Babbi en een glacage van karamel Norte Eurocao Springel.  

Chocolade-Peer gebakje

Een recept waarin Pure Chocolade 65% van Felchlin is verwerkt. En een krokante vulling met een smaakcobinatie van amandel en peer. 

Framboos Yoghurt gebakje

Een recept met witte chocolade van Felchlin gecombineerd met Babbi yoghurtpoeder. 

Violet mousse gebakje

Een mooi kleurrijk gebakje met een mousse vulling van vijg en frambozen puree van Ponthier. 

Appel Kiwi gebakje

Een recept met verse vanille, kiwi en appel purree.

 Onderstaande 6 recepten zijn ontwikkeld door Femke van der Muuren en hebben wij gepresenteerd tijdens de Bakkersvak & IJs-vak 2025.

Heeft u interesse in de recepten, klik op het recept en print deze uit.  

Een blokken overzicht van items voor allerlij doeleinden in te vullen.

Graag delen wij verschillende recepten met u er zijn recepten ontwikkeld door onze eigen chefs, maar ook delen wij recepten van onze leveranciers. Print het recept uit en maak het zelf. Mocht u vragen hebben, wij helpen u graag. 

Truffel Dubai Pistache Ganache

Een andere variatie op de Dubai chocolade reep. Deze werd een hype op TikTok. Het recept is onwikkeld door Femke van der Muuren.  

Solar

Een recept bekend van Bakkersvak & Ijsvak 2023. De combinatie van hazelnoot, yoghurt en sinaasappel zorgt voor een unieke smaakexplosie. Recept is ontwikkeld door Kiki Suijkerbuijk. 

Truffel Mount Gay Rum 55%

Krokant eieren gevuld met een twist. 

Strawberry Mint Bubble

Een chique gebakje 

Chocolade Mousse

Dit chocolade konijn gemaakt van chocolade mousse recept is een leuke manier om het paasfeest nog specialer te maken. Het ziet er schattig uit en smaakt ook nog eens geweldig!

IJs recepten

Magisch mango-koffie dessert

Zoet tropisch en diep aromatisch: dit mango-koffie dessert speelt met contrasten die elkaar versterken. De frisse, zonnige mangosmaak in combinatie met een volle koffietoon zorgt voor een verrassend smaakprofiel dat perfect past in de feestelijke maanden. 

Summer Spritz

Met dit ijsrecept tover je die klassieke aperitivo-ervaring om tot een verrassende gelato-variant – perfect als zomerspecial in je vitrine.

Citroen Sorbet

Maak in een handomdraai een heerlijk fris citroen sorbetijs met Babbi FruttaFrutta Limone.

Free From Dubai Chocolate

Een vegan, lactose en suikerarm ijsrecept. Gemakkelijk om te maken en geheel in Dubai stijl met Kadayif als afwerking.