Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Chocolatiers recepten
Recepten bekend van Bakkersvak & IJs-vak 2025
Bij Vipam vind je een variatie aan recepten die laten zien wat er mogelijk is met vakmanschap en creativiteit. Sommige zijn ontwikkeld door onze eigen chefs, andere komen van leveranciers waarmee we samenwerken.
Pralines in een handomdraai


Met de fluweelzachte praliné van Lubeca, gemaakt van vers geroosterde noten, maak je in een handomdraai prachtige pralines die heerlijk smaken. Deze rationeel te produceren lekkernijen combineren topkwaliteit met eenvoud: ideaal voor wie efficiënt wil werken zonder in te leveren op smaak of uitstraling.
Truffel Dubai Pistache Ganache


Een andere variatie op de Dubai chocolade reep. Deze werd een hype op TikTok. Het recept is onwikkeld door Femke van der Muuren.
Een blokken overzicht van items voor allerlij doeleinden in te vullen.
We delen graag een variatie aan recepten met je. Sommige zijn ontwikkeld door onze eigen chefs, andere zijn aangeleverd door onze leveranciers. Zo krijg je steeds nieuwe inspiratie uit verschillende keukens.
Solar
De combinatie van hazelnoot, yoghurt en sinaasappel zorgt voor een unieke smaakexplosie. Het Solar recept is ontwikkeld door Kiki Suijkerbuijk van het Dutch Pastry Team.
Strawberry Mint Bubble


Muntbiscuit en -room gecombineerd met aarbeiencremeux zijn de basis van deze eyecatcher.
Chocolade Mousse


Dit chocolade konijn gemaakt van chocolade mousse recept is een leuke manier om het paasfeest nog specialer te maken. Het ziet er schattig uit en smaakt ook nog eens geweldig!
Onderstaande 6 bolgebakjes hebben wij gepresenteerd tijdens de Bakkersvak & IJs-vak 2025.
IJs recepten
Free From Dubai Chocolate


Een vegan, lactose en suikerarm ijsrecept. Gemakkelijk om te maken en geheel in Dubai stijl met Kadayif als afwerking.













