Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Rozijnen noten sinaasappel Cointreau brood
Hiljo Hillebrand is als Meester Boulanger, productontwikkelaar én technisch adviseur bij Royal Steensma een bekende naam in de bakkerijwereld. Zijn missie? Bakkers inspireren én ondersteunen met kennis, recepturen en hoogwaardige grondstoffen. Speciaal voor klanten van Vipam ontwikkelde hij het recept voor rozijnen noten sinaasappel Cointreau brood. Met dit recept maak je 26 stuks.


Ingrediënten
| Artikelnummer | Omschrijving | Hoeveelheid | Eenheid | |
| Bloem (eiwitrijk) | 5.000 | gram | 100% | |
| Zout | 75 | gram | 1,5% | |
| Gist | 500 | gram | 10% | |
| Stollenpoeder met boter | 1.500 | gram | 30% | |
| Roomboter | 250 | gram | 5% | |
| Water | ca. 3.250 | gram | 65% |
Vulling
| Artikelnummer | Omschrijving | Hoeveelheid | Eenheid | |
| Orangeade 6x6 | 1.750 | gram | 35% | |
| Rozijnen | 3.500 | gram | 70% | |
| 105809 | Cointreau (voor het wellen van de rozijnen) | 400 | gram | |
| Amandelstiften gebruineerd | 1.250 | gram | 25% | |
| Roomboter (met 75g gesmolten roomboter) | 750 | gram | 15% |
Spijsvulling
| Artikelnummer | Omschrijving | Hoeveelheid | Eenheid | |
| Orangeade fine paste | 1.300 | gram | 26% | |
| Amandelspijs superieur K&K | 1.300 | gram | 26% | |
| 105809 | Cointreau | 130 | gram | 2,6% |
| Eiwit | 130 | gram | 2,6% |
Werkwijze:
-
Meng 1 dag voor gebruik de rozijnen met 400 gram Cointreau, zodat de Cointreau goed opgenomen is door rozijnen.
-
Meng alle grondstoffen door elkaar en kneed dit af tot een goed afgekneed deeg. Haal 3900 gram deeg van het afgekneede deeg . Draai door het overige deeg direct de vulling zorgvuldig door. Gewenste deegtemperatuur 26°C.
-
Weeg het deeg zonder vulling af op 150 gram, het deeg met vulling af op 225 gram. Bol deze op en geef het een bolrijs van 30 minuten.
-
Gebruik 2 bollen met vulling, 1 bol zonder vulling en 100 gram sinaasappelspijs voor 1 brood. Druk de 2 bollen met vulling plat. Plaats op 1 plat gedrukte bol de spijsvulling en plaats de 2e bol erop. Rol de bol zonder vulling uit op de uitrolmachine op 1,5 mm. Pak hiermee de gevulde bol in.
-
Laat de broden 60 minuten rijzen en na de narijs een kruis insnijden.
-
Bak de broodjes gedurende 30 minuten op 200°C op de ovenvloer met beetje stoom.
-
Na het bakken bij de scheuring het brood instrijken met Cointreau.
Tip:
- Voeg een beetje Cointreau toe aan de stol, de spijs of wel er de rozijnen in, als smaakversterker/verbeteraar. Cointreau bevat geen suiker en het bevordert ook de houdbaarheid van jouw product.
