Workshops & Demonstratie

EINDEJAARSDEMONSTRATIE 3 OKTOBER 2018 

De eindejaarsdemonstratie van Vipam op 3 oktober vond dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het lustrum stond in het teken van Hollandse Klassiekers als ode aan de patisserie. Patissiers Jeroen Goossens en Peter Remmelzwaal demonstreerden ieder 3 producten.  Het was de rode draad deze dag; Hollands gebak met een nieuwe elan. In totaal kwamen 105 mensen op de demonstratie af die net als de vorige drie keer plaatsvond in het Miele Experience Centrum in Vianen. Eindejaarsdemonstratie 4 oktober 2017 

Woensdag 4 oktober j.l. was de Eindejaarsdemonstratie georganiseerd door Vipam i.s.m. Debic, Fruitlife, Royal Steensma, Koppert Cress, Dobla en Cointreau een groot succes.

Na ontvangst met koffie en een degustatie start de demonstratie. Er waren 120 deelnemers aanwezig die geïnspireerd zijn door Hidde de Brabander en Marijn Coertjens. Beide heren demonstreerde 3 recepten naar eigen idee en 'Out of the Box' mogelijkheden. Hidde  maakte recepten richting dessert en gastronomie zoals kroepoek in combinatie met hazelnootspijs en mango. Hidde gaf veel praktische tips waardoor de toeschouwer dat naar eigen idee en situatie kon vertalen, het is belangrijk een eigen stijl te hanteren.  Wellicht kan niet ieder product toepasbaar zijn in de productie en/of verkoop van de aanwezige relaties maar het uitzoeken van de juiste elementen uit bepaalde gedemonstreerde producten is iets wat men zelf moet bepalen. "Als ik 5 tot 10% kan gebruiken uit alles dan heb ik winst en daar is het om te doen" aldus dhr. Adriaan van Haarlem. Na een korte pauze tussendoor worden alle 3 de producten van Hidde afgewerkt en gepresenteerd zoals te zien was in het bijgevoegde receptenboekje en er volgt een luid applause. 

Na de lunch is het de beurt aan Marijn Coertjens die de nadruk legt op diverse technieken en herhaling van basis elementen in combinatie met bijzondere smaken en prachtige afwerking. Marijn maakte 3 producten die dagdagelijks in zijn eigen winkel gemaakt worden, die letterlijk in de smaak vallen. Rode draad van zijn recepten was het zanddeeg waar de taartjes en gebakjes vanuit opgebouwd werden. Deze producten waren zeker goed toepasbaar voor iedere banketbakker. Vooral 'Joris viert Kerst' (de gebakjes afgewerkt als kikker) vielen in de smaak. Alle recepten werden als degustatie geproefd en dat gaf afwisseling aan de demonstratie. "80% van bepaalde werkwijze  en receptuur is een basis wat ik eerder al heb gehoord en toegepast heb. De 20% die ik hier heb opgestoken is het juiste zetje om dit element weer toe te passen met net dat beetje extra!", vertelt een enthousiaste bezoeker. De demonstratie werd ondersteund door de partners op het marktplein waar tijdens de lunch, koffiepauze en de afsluitende netwerkborrel met partners en deelnemers veel uitgewisseld kon worden. 

Een prima relatiedag voor de mensen die met een Goody-bag vol en als bonus een productrecept, Le Miroir de Loire, van Cointreau huiswaarts gingen. Debic gaf de deelnemers recht op een kortingskaart die men via hun email adres zal ontvangen (mits dit is ingevuld op het enquêteformulier). Naar aanleiding van de demodag is een enquete gehouden onder de deelnemers en deze dag werd gewaardeerd met een 8,3 gemiddeld. Het receptenboekje van deze dag is aan te vragen bij Vipam via info@vipam.nl

Een zeer geslaagde dag die volgend jaar zeker wordt herhaald. 

 

Mocht u vragen hebben van deze demonstratie neemt u dan gerust contact op met Vipam of een van de andere partners.  

Contactgegevens over dit persbericht: Erik van Leyden, Vipam International BV, Geldermalsen

erik@vipam.nl tel. 0345 565670